Divja je klic divjine, ljubezen do narave, ki je globoko prisotna v vsakemu izmed nas. Tisti stik, ki se prepogosto izgubi v tem modernem svetu. Divja je vrnitev tja, od koder smo zašli, nazaj k naravi.
... read more

NOT FUNDED

This project was not funded or cancelled.

€345

raised of €1,000 goal

0

days to go

35% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Team

Peter Wechtersbach

Creator/Avtor

Nina Lorber

Creator/Avtor

Martin Vogrič Dežman

Creator/Avtor

Iva Hari

Creator/Avtor

Peter Šeremet

Creator/Avtor

Oles Deyneka

Creator/Avtor

Luka Grilc

Creator/Avtor

Further Information

Sredi neokrnjene narave nastaja vsestranska Divja

Kljub svoji majhnosti je Slovenija zelo razgibana dežela z bogato biodiverziteto. Od primorskih balvanov do alpskih pašnikov, prekmurske ravnice in zaraščenih gozdov v Kočevskem rogu. Kaj le je vsem tem skupno? Divje rastline. Bitja, ki nam polepšajo svet, a to pogosto spregledamo.

Ekipa Divje se predstavlja s hidrolati iz slovenskih divjih, prosto rastečih rastlin, in sicer dva vonja: hidrolat prvih cvetov črnega trna (lat. Prunus spinosa), ki sliši na ime Pomladna pregreha in hidrolat iz slovenskih iglavcev - Jasa sredi gozda.

Vabimo pa vas tudi, da se nam pridružite na naših delavnicah in spoznavate divje rastline, postopek destilacije in priprava edinstvenega hidrolata.

Jasa sredi gozda 50ml - unikatna kombinacija iz gozdnih dobrot v steklenički iz kakovostnega stekla. Vonj macesnovih vršičkov, smola rdečega bora in sladkost borovnic ob prasketanju tabornega ognja. Rahlo sladka in osvežilna aromo z izrazitim vonjem iglavcev.

UPORABA: Uporabite jo kot osvežilec prostora, avta ali doma, obvezno pa jo vzemite s seboj, ko greste v savno ali domačo kopel.

Pomladna pregreha 50ml (OMEJENA SERIJA 100 stekleničk) -

Tisoče ročno nabranih cvetov črnega trna v steklenički iz kakovostnega stekla. Ta vsestransko uporabna rastlina je skriti biser Primorske. Izbrali smo ga zaradi njegovega prefinjenega, zapeljivega, sladkega vonja, ki spominja na mandlje in bo všeč obema spoloma. Dovolite si biti zapeljani.

UPORABA: Opojna dišava, osvežilec obraza in vrhunski tonik za kožo ali telo.

Stekleničke narave

Naši produkti so naravni, vrhunske kakovosti, namenjeni ljudem v stiku z naravo, ki cenijo kaj dajo nase in vase. Iz ročno nabranih divjih rastlin na najlepših kotičkih naše drage Slovenije. Pomagali vam bodo vsaj za trenutek pobegniti od mestnega vrveža ali sitnega šefa ter vas popeljali na sprehod v gozd. Lahko si jih boste privoščili ob posebnih priložnostih, jih kupili kot turistični spominek slovenskega porekla ali originalno darilo. Pri tem pa ste lahko brez skrbi, da bi bile neprijetne za okolico ali povzročale alergije zaradi umetnih sestavin, saj jih ne vsebujejo.

Ker nič ne diši boljše od gozda in cvetenja divjih rastlin.

Nabiramo, vonjamo in raziskujemo. To je naše poslanstvo. Umetnost ujeti pravo kombinacijo, dušo rastline, ki je kot najlepša pesem kadarkoli napisana. S tradicionalnim postopkom destilacije v bakrenem alembiku pripeljemo esenco življenja iz divjine v vaš dom.

O destilaciji

Vedno nas je fascinirala interakcija ljudi z naravo. Kako so ljudje že od nekdaj želeli ekstrahirati in dobiti koncentrat narave ali pa preprosto izboljšati ali ujeti njen vonj in okus. Izraz te interakcije je destilacija. Destilacija je osnovna znanost, katere produkti se že od nekdaj uporabljajo za človekov dobrobit. Za aromaterapevtsko zdravljenje, uravnavanje človekovega duha, uporabo v kozmetiki ali kot osvežilec doma. Vsak malo drugačen, unikaten, naraven, brez skritih sestavin in tak, kot ga je ustvarila narava.

Prava umetnost destilacije je ujeti bit, dušo rastline v najčistejši obliki. Destilacija ni nekaj novega, pravzaprav je starodavna umetnost, katere začetki segajo daleč nazaj še v čase starodavnih Egipčanov in Grkov. In prav to ji da poseben čar. Prve zapise o »kuhanju« rastlin so našli pri starodavnih Egipčanih že l. 2600 pr. n. št.. Esence iz mirte, ciprese, cedre in bora so imele pomembno vlogo v njihovem življenju in ob smrti, uporabljali so jih tudi pri dolgem in dragem procesu balzamiranja. Na izpopolnjen proces destilacije pa je odločilno vplivalo delo perzijskega zdravnika Avicenne iz 11. stoletja. Le-ta je izpopolnil proces destilacije do te mere, da so bili produkti uporabni v terapevtske namene, posebno znan pa je bil po rožni vodi iz damaščanskih vrtnic. Njegovo delo se je ohranilo in ima velik vpliv še danes.

Divja pri svojem delu uporablja za destilacijo bakren alembik, zaradi superiornih antimikrobnih lastnosti bakra in ohranjanja tradicije. Njene serije so omejene, vsaka je unikatna, saj je njen cilj kvaliteta pred kvantiteto. Svoje delo opravlja s pozornostjo in ljubeznijo ter predvsem s spoštovanjem do narave. Po trajnostnih načelih, saj si želi ohraniti naravno diverziteto, ki jo je srečala ob prvem obisku. Sama destilacija poteka ob izviru ali reki v naravi, destilat vsebuje čisto izvirsko vodo, hkrati pa s to vodo hladimo kondenzator in privarčujemo energijo.

Destilator je sestavljen iz kotlička, vratu z glavo, kondenzatorja in separatorja. Pri parni destilaciji kotliček napolnimo z vodo, aromatične dele rastlin pa natlačimo v vrat, skozi katerega prehaja vodna para. Stike zapremo po tradicionalnem načinu z mešanico vode in ržene moke ter kondenzator napolnimo z vodo. Po segrevanju kotlička nastaja vodna para, ki ob prehodu skozi rastlinsko tkivo povzroči, da aromatične žleze v rastlini popokajo in para njihovo esenco ponese do kondenzatorja, kjer se le-ta znova utekočini. Pri tem ujamemo celotno dušo rastline, ki se loči na eterično olje in hidrolat, ki ju nato ločimo s separatorjem.

O hidrolatih

Divja ekipa začne s svojim delom že zgodaj zjutraj na lep sončen dan, kar je predpogoj za dober produkt saj je to najprimernejši čas za nabiranje, ker so rastline takrat najbolj bogate z aromatičnimi snovmi. Pri nabiranju je pozorna na kvaliteto nabranih rastlin, saj je pri hidrolatih posameznih rastlin pomembno, da v mešanici ni drugih botaničnih vrst ali plevela, kar bi vplivalo na končen produkt. Destilacija se navadno zavleče pozno v noč ter prelevi v druženje ob tabornem ognju ob zvokih bobnov in petja. To da njenim produktom še posebno moč. Pri destilaciji gre za alkimijo, transformacijo, pri kateri se rastline z navidez dolgočasnim vonjem prelevijo v čudežne produkte.

Naši produkti so iz ročno nabranih divjih rastlin na najlepših kotičkih naše drage Slovenije. Duša celotne rastline v vsaki kapljici. Vodotopne molekule, molekule eteričnega olja in tekočina, ki se je pretakala po rastlini tik preden je ta bila nabrana. Vse skupaj zbrano v matriksu izvirske vode in ujeto v steklenički s tradicionalnim postopkom destilacije v bakrenem alembiku.

Skupek molekul, ki le v sinergiji zažarijo v polnem sijaju. Delikatni, nežni in vredni grehi. Vsak je drugačen z edinstvenimi lastnostmi, saj so le-te odvisne od rastline, ki jih vsebuje. Lahko jih uporabljate na sto in en način.

Zabavni, enostavni in varni za uporabo. Manj intenzivni od eteričnih olj, zato varni za uporabo tudi pri starejših ali otrocih. Dajte si duška, zabavajte se in vzemite hidrolate iz divjih rastlin z vami. So okusni in vredni raziskovanja iz čistega užitka, ki ga lahko prinesejo v vaše življenje. Lahko jih uporabljate kot osvežilec prostora ali avta ali vas samih ob vročem popoldnevu. Če ste dovolj ustvarjalni, jih lahko uporabite tudi v kuhinji kot dodatek hrani ali jih vključite v vaše kozmetične produkte. Odlični kot tonik ter priznani v aromaterapiji. Privoščite si jih kot dodatek v kopel za sprehod čez cvetoči travnik. Kreativnost pri uporabi je vaša edina ovira.

Časovnica

Naši cilji

Naša želja je obuditev slovenske kulture ter znanja o divjih rastlinah. Predstaviti in popeljati človeka nazaj k naravi. Izobraževati in osveščati o naravi in dobrotah, ki jih le-ta ponuja, hkrati pa ponuditi izdelke vrhunske kakovosti iz divje nabranih rastlin v Sloveniji.

Trenutno imamo v lasti majhen 5L destilator, zato bi vaše prispevke porabili za večji destilator, ki bi nam omogočil proizvesti stekleničke narave tudi za vas.

Podprite nas pri projektu Divja in si tudi vi privoščite košček neokrnjene narave. Hvala!

Slovenska
naravna
brez skritih sestavin
ročno nabrana z ljubeznijo
s spoštovanjem do narave

Da boste na tekočem z našimi divjimi sprehodi v naravi, nas všečkajte in nam sledite na Facebooku: www.facebook.com/divjaa

{{ userName(backer) }}

{{ backer.short_description }}

NOT FUNDED

This project was not funded or cancelled.

€345

raised of €1,000 goal

0

days to go

35% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Adrifund, spletna platforma za množično financiranje, d.o.o. © 2022

By continuing to use this website you agree to the use of cookies.