Podstrešni del Muzeja Petra Svetika na Vačah je še v surovem stanju. Tu bo prostor za nepozabna srčna doživetja, ki bodo spodbujala zavedanje o pogumu in odličnosti v dediščini slovenstva, ki je naša temeljna identiteta. Takšnega muzeja še ni, a je za Slovence nuja! Zato verjamemo v vašo pomoč!
... read more

NOT FUNDED

This project was not funded or cancelled.

€26

raised of €19,000 goal

0

days to go

0% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Team

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

Creator

Anka Kolenc

Idejna zasnova in vodja projekta, prokuristka Družinskega gledališča Kolenc

Lovro Lah

Pomočnik vodje, direktor Družinskega gledališča Kolenc

Kristina Planinšek

Odnosi z javnostmi, sodelavka v marketingu v Družinskem gledališču Kolenc

Further Information

MUZEJ SRČNEGA POGUMA IN ODLIČNOSTI V DEDIŠČINI SLOVENSTVA

Muzej je del projekta "Ko se imaš rad … "
Pomagaj nam urediti mansardni prostor v muzeju Petra Svetika na Vačah ter s tem prispevati k zdravemu zavedanju slovenstva, zavedanju čudovite enkratnosti, ki so nam jo podarili naši predniki – za pot do srčnega in trajnostnega načina življenja.

Slovenci velikokrat o sebi nimamo najboljšega mnenja, za kar je kriva preteklost in dolga stoletja življenja v neprijaznih in podrejenih okoliščinah. A imamo državo, ki ni utemeljena na osvajalskih bojih, ampak na kulturi in dediščini. Imamo v svojem celičnem spominu neizmeren pogum svojih prednikov, ki so leta 1944, za ceno svojih življenj, vsi kot eden - čez celo Slovenijo omogočili največji uspeli pobeg zavezniških vojakov v drugi svetovni vojni. Ti vojaki so nas, Slovence, začutili kot majhen narod velikih ljudi! Imamo tudi prečudovitega pesnika, ki nas je že pred 175 leti učil, naj »v srcu mislimo«, to, kar ves svet šele zdaj, v sodobnosti, učijo največji duhovni voditelji …

Tvojo pomoč potrebujemo, da bodo ta dejstva zaživela, da bomo namesto globalizacije in posnemanja spet razmišljali povezovalno, pogumno, samozavestno, samooskrbno, trajnostno … Tvojo pomoč potrebujemo, da bomo uredili podstrešni prostor za arhiv, za komorne dogodke, razstave, srečanja in doživetja srčnega poguma in zavedanja, da se bomo bolj in bolj zavedali svoje srčne odličnosti!

Podstrešni del Muzeja Petra Svetika na Vačah je še v surovem stanju. Ideje pa so žive in kar kličejo po dobrem mojstru lesne stroke, ki bi izdelal prostor za nepozabna srčna doživetja. Našli smo ga in navdušen je, kot smo mi. Imamo pa veliko težavo: investicija je namreč tako velika, da sami ne moremo zaslužiti dovolj dodatnih sredstev, da bi jo plačali.

Priznati si moramo, da smo na dobri poti in ne moremo drugače, kot iti naprej. Muzej srčnega poguma in odličnosti v dediščini slovenstva čutimo kot nujo in svoje poslanstvo, ki ga moramo dati vsem Slovencem, saj živimo v središču srca Slovenije! Vanj smo vložili veliko energije za naše skupno dobro! Oblikovali smo vsebinske ideje, izdelali prostorski načrt, predračun stroškov za materialne izdatke in izbrali ugodnega gradbenega izvajalca lesne stroke.

Vse, kar smo lahko naredili sami, skupaj s tistim, kar še bomo, bo stalo 14.500 €, nekoliko več, po predračunih okvirno 19.000 €, pa bi potrebovali še za gradbena dela, zidavo oken, izolacijo strehe, talne in zidne obloge in najnujnejšo opremo. Iz vsega srca si želimo, da bi za to množično prispevali vsi Slovenci in Slovenke. Kar dobrega naredimo in pripomoremo sami, nam najbolj poglobi zavedanje, spremeni odnos in odpira srčnejše in ustvarjalnejše življenje!

EJ, NISMO SE ŠE PREDSTAVILI!

Smo Družinsko gledališče Kolenc iz središča srca Slovenije – svoje male, a prekrasne deželice med Italijo, Madžarsko, Avstrijo in Hrvaško. Naše poslanstvo je širjenje zavesti in učenje s pomočjo doživljanja umetnosti in narave. Nahajamo se prav v geometričnem središču te države, zato pravimo, da smo iz središča srca Slovenije. To središče je strokovna geografska točka, ki pa ima tudi močan simbolični pomen: je naše svetišče, kulturno osišče, ki simbolizira naš obstoj in ljubeč trajnostni razvoj. To je skupno srce, ki utripa za vse nas in nas združuje ne glede na politične, verske in katerekoli druge razlike. Preprost in klen steber ima na svojem vznožju označene strani neba, s čimer simbolično naznanja, da pošilja plemenite, združevalne in ljubeče utripe na vse štiri strani neba – do vseh narodov sveta. Za to skrbi Društvo GEOSS, načrte in poslanstvo tega društva pa uresničuje Družinsko gledališče Kolenc.

Prizadevamo si, da bi v sklopu vseh nalog, ki nam jih nalaga poslanstvo, skozi svoje delo srčno združevali - ne le ljudi kot posameznike, temveč tudi narode. Zato uresničujemo številne območne, narodne in mednarodne projekte. Vsi temeljijo na samozavedanju in sprejemanju različnosti. Eden takšnih je tudi projekt »Ko se imaš rad …«, katerega del je Muzej srčnega poguma in odličnosti v dediščini slovenstva, ki naj bi nam pokazal, koliko srčnega poguma in sočutne in trajnostne odličnosti je v naši dediščini in v skupnih koreninah … Prispeval naj bi k zdravi samozavesti in srčni predanosti ter spoštovanju svoje slovenske biti – za enakopravno sprejemanje, povezovanje in sodelovanje s tujim in drugačnim. (Za učence in dijake bo cena obiska simbolična).

Muzej bo odprt v skladu z dogovorjenimi programi, razstavami in dogovori.

Vsebine:

- Vsi dogodki srčnega poguma v dediščini slovenstva

- Vsebine Vranovega leta, vsebine in sočutja in poguma

- Vsebine slovenske prodornosti, odličnosti in ustvarjalnosti (pomembni možje za umetnost in znanost)…

- Vsebine slovenske inovativnosti

- Vsebine slovenskega poguma, predanosti, navdušenosti (pomembni možje npr. E. Bojc)

- Vsebine slovenskega prostovoljstva

- Tematske razstave

Dogodki:

Druženja, pogovori, izobraževanja, tematske razstave, premišljevanja, interakcije, literarna in gledališka tematska srečanja, predavanja, seminarji, monokomedije, animacije …

Cilji:

- Zdrava samozavest, vpletenost, soodločanje, zdrava demokracija, trajnostna naravnanost …

Obiskovalci:

- Šolarji (pouk domoznanstva)

- Turisti, v povezavi z doživetjem kulturne dediščine Vač in GEOSS-a

- Družine po naročilu

- Drugi obiskovalci iz cele Slovenije (posamezniki, organizacije,društva … )

REŠEVANJE SKRBI IN NEJASNOSTI:

1. Rad bi prispeval denar, a se ti zdi vse preveč komplicirano. Bojiš se, da ni nobenega, ki bi ti priskočil na pomoč!
Tvoj strah je odveč. V času trajanja kampanja na Adrifund-u ti bomo pripravljeni prisluhniti in pomagati po telefonski številki 031 225 097, in sicer vsak dan med 8. in 20. uro. V primeru nedosegljivosti, ti bomo v najkrajšem možnem času vrnili klic. V kolikor nam boš pisal po elektronski pošti, ti bomo odgovorili še isti dan ali najkasneje naslednjega dne do 10. ure.

2. Rad bi nakazal denar, pa nimaš kartic VISA ali MASTERCARD?
Noben problem, tudi to bomo uredili. Denar boš lahko po predhodnem dogovoru z nami nakazal na TRR Družinskega gledališča Kolenc, mi pa ga bomo prenakazali na račun Adrifunda. Znesek v minimalnem znesku 20 evrov je možno nakazati tudi na TRR Adrifunda.

4. Zanima te, kaj v primeru, da se zbere več denarja od načrtovanega?
Tega bi bili, seveda, zelo veseli. Ves presežek zbranega denarja bi prav tako namenili za ureditev muzeja, saj bi ga lahko na ta način še bolje tehnično opremili – trenutno je namreč v projekt vključena najosnovnejša oprema - dodali pa bi lahko tudi prepotrebno restavratorsko delavnico. Na ta način bi Družinsko gledališče Kolenc za ureditev muzeja lahko prispevalo nižji znesek od skorajda polovice načrtovanih sredstev, ki bi ga drugače morali prispevati.

5. Sprašuješ se, kaj v primeru, da kampanje zbiranja sredstev ne uspe? Bojiš se, da vloženega denarja ne boš več nikoli videl.
Neuspeha si ne želimo. Če pa nam navkljub trdemu delu ne bo uspelo, boš dobil ves denar, ki si ga prispeval, vrnjen na svoj račun.

6. Te skrbi, kje in kdaj boš lahko prevzel svoje darilo?
Brez skrbi !!! Darilo ti pošljemo po pošti, in sicer na naše stroške, če bo narava darila to dopuščala. Po prejemu potrdila o tvojem finančnem prispevku ti bomo poslali e-pošto, v kateri te bomo prosili za naslov. Če je z darilom tako predvideno, ti ga bomo dostavili tudi na dom. Popolnoma nam lahko zaupaš, da bomo s tvojimi podatki ravnali skrajno zaupno.

7. Si posameznik ali imaš podjetje, ki želi podpreti projekt in prispevati znesek višji od 20 evrov?
Zneske nad 20 evrov je mogoče opraviti tudi z bančnim nakazilom. V tem primeru pošljite elektronsko sporočilo na finance@adrifund.com. V odgovoru boš prejel plačilni nalog z unikatno referenčno številko, ki ti bo omogočil, da boš hitro in enostavno nakazal sredstva. Za pomoč se lahko obrneš tudi nas, in sicer nas pokliči na 01 8976 680 ali nam piši na dgkolenc@gmail.com.

Morebiti nismo odgovorili na tvoje vprašanje ali celo razmišljaš o tem, da nas ne podpreš? Preden si premisliš, te prosimo, da:
- pokličeš na 01 8976 680
- pišeš na dgkolenc@gmail.com in/ali obiščeš našo spletno stran
Družinsko gledališče Kolenc.
- obiščeš našo Facebook stran

In naj ponovno spomnimo še to: projekt poteka v organizaciji zavoda za razvoj zavesti
DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

{{ userName(backer) }}

{{ backer.short_description }}

NOT FUNDED

This project was not funded or cancelled.

€26

raised of €19,000 goal

0

days to go

0% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Adrifund, spletna platforma za množično financiranje, d.o.o. © 2022

By continuing to use this website you agree to the use of cookies.