Ob srečanju dijakov s klasičnih gimnazij 28. 3. 2019 v Škofji Loki želimo delavnice na temo rimske antike odpreti javnosti ter dogodek nadgraditi v reden festival antične in rimske kulture v Sloveniji. Škofja Loka se bo na ta dan za tri ure spremenila v "Locopolis", rimsko mesto dogodivščin.
... preberi več

ZAKLJUČEN

Ta projekt je zaključen.

€1.548

zbrano od cilja €1.000.

0

preostalih dni.

155% USPEŠEN

Prispevaj € 5


Donatorji prejmete osebno vabilo na dogodek z Gimnazije Škofja Loka. Ob obisku 28. 3. prejmete 5 vrednostnih žetonov za obisk delavnic in zemljevid Locopolis-a.

9 podpornikov

Prispevaj € 10


Donatorji prejmete osebno vabilo na dogodek z Gimnazije Škofja Loka. Ob obisku 28. 3. prejmete 10 vrednostnih žetonov za obisk delavnic in zemljevid Locopolis-a.

18 podpornikov

Prispevaj € 25


Donatorji prejmete osebno vabilo na dogodek z Gimnazije Škofja Loka. Ob obisku 28. 3. prejmete 25 vrednostnih žetonov za obisk delavnic in zemljevid Locopolis-a.

7 podpornikov

Prispevaj € 50


Donatorji prejmete osebno vabilo na dogodek in posebno zahvalo za donacijo na pravem papirusu z Gimnazije Škofja Loka. Ob obisku 28. 3. prejmete 50 vrednostnih žetonov za obisk delavnic in več izvodov zemljevida Locopolis-a.

3 podpornikov

Prispevaj € 100


Donatorji prejmete osebno vabilo na dogodek, posebno zahvalo za donacijo na pravem papirusu z Gimnazije Škofja Loka in javno zahvalo na dogodku pred 250 dijaki slovenskih klasičnih gimnazij in njihovih profesorjev ter v vseh uporabljenih medijih za promocijo dogodka. Ob obisku 28. 3. prejmete 100 vrednostnih žetonov za obisk delavnic, več izvodov zemljevida Locopolis-a in kvalitetno voščeno tablico s stilusom.

1 podpornik

Ekipa

Gašper Kvartič

Creator

Rok Valjavec

Creator

Načrt

Za dodajanje mejnikov pošlji elektronsko pošto na info@adrifund.com. Napiši katere naloge si že opravil in katere ti še ostanejo.

S tem ko predstaviš načrt za uresničitev tvojega projekta, povečaš zaupanje svojih potencialnih podpornikov.

Locopolis

100%
  • Določene delavnice in izvajalci delavnic
  • Vzpostavljeno sodelovanje s Turističnim društvom Škofja Loka
  • Ustvarjen promocijski in razlagalni video
  • Izbrane in potrjene lokacije za delavnice
  • Izbran in naročen material za trgovino ter delavnice
  • Locopolis v medijih
  • Poteka zbiranje izdelkov
  • Locopolis se izvede

Dodatne informacije

BASIC ENGLISH INFO: https://bit.ly/2G9PHXU

Kaj je Locopolis?

V četrtek, 28. 3. 2019, se bo Škofja Loka za nekaj ur preoblekla v antiko in postala Locopolis, fiktivna rimska naselbina, kjer se bodo obiskovalci v stilu LARP-a ali živega igranja vlog lahko sprehajali, izmenjevali izkušnje, informacije in tudi posebno valuto ter zaživeli po antično. Dogajanje je del srečanja 5 slovenskih klasičnih gimnazij – gimnazij, kjer se dijaki učijo latinsko in spoznavajo antiko – ki ga letos gostimo v Gimnaziji Škofja Loka.

Prvi del srečanja (10:00-13:00), ki bo odprt za javnost, sestavlja več kot 25 delavnic, kjer se lahko obiskovalci med drugim preizkusijo v rokovanju z rimskim mečem, začnejo globok pogovor z uličnim filozofom, poskusijo srečo pri rimskih kockah, stopijo po nasvet k prerokovalki, obiščejo rimske terme in še mnogo več. Interaktivno udeležbo na delavnicah bodo omogočali kovanci slovenskih klasičnih gimnazij, ki jih bodo dijaki nekaj prejeli ob prihodu, zunanji obiskovalci pa jih bodo prejeli ob donaciji (gl. nagrade). Posebna točka interesa bo trgovina, kjer bo za kovance mogoče dobiti prave antične izdelke. Oglej si video razlago ekonomskega sistema Locopolis-a :