Želimo izdati slikanico, ki na igriv način predstavi čustva otroku in mu jih pomaga razumeti. Pisava in oblika besedila sta prilagojena dislektikom. Vsaki slikanici bo priložen MERILEC ČUSTEV, ki ga bo otrok lahko obesil na steno za vsakodnevno pomoč. Potrebujemo vašo pomoč za kritje stroškov tiska!
... read more

FINISHED

This project is now finished.

€3,392

raised of €3,000 goal

0

days to go

113% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Team

Kaja Aleš Luznar

Creator

Mateja Debeljak

Avtorica

Laura Pompe Sterle

Ilustratorka

Plan

To add milestones and tasks to your plan, please send them via e-mail to info@adrifund.com. Tell us which tasks you have already finished (checked) and which ones are left.

Showing what the plan is for your project helps build trust with potential backers.

7 ujetih junakov

100%
  • Zgodba
  • Lektura
  • Ilustriranje zgodbe
  • Grafično oblikovanje
  • Prelom po pravilih oblike besedila za dislektike in s pisavo za dislektike
  • Priprava za tisk
  • Tisk
  • Pošiljanje nagrad podpornikom projekta
  • Uradni izid slikanice

Further Information

Zahvala - dodano 30. 11. 2016

Dragi naši prijatelji!
Naša kampanja je bila uspešna. Ob koncu kampanje, ko smo videle, da smo s sredstvi že presegli naš zastavljen cilj, se je naš princ Veselje vedno bolj razživel. Pridružila se mu je gospodična Ljubezen in naša radost, ki smo jo izkusile zaradi vas, ki ste pripomogli k temu, da je projekt uspel, je bila neizmerna.♥

Iskrena in iz srca hvala.
Hvala tudi vsem, ki ste delili glas o naši kampanji in hvala tistim, ki ste potiho stiskali pesti za nas. Hvala za pohvale in spodbudne besede. Zavedamo se, da nam brez vas, ne bi uspelo.♥

Slikanica gre v naslednjih dneh v tisk, uradni izid slikanice načrtujemo 15. decembra.
Takrat vas vabimo na predstavitev slikanice v čudovito Layer hišo v Kranju.
Predstavitev se začne ob 19.00.

Veselimo se srečanja z vami.♥

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite po e-pošti kaja@pravljicni-atelje.si

O nas in o projektu

Ilustracija #1

Sem Kaja Aleš Luznar, mati trem deklicam in vodja projekta 7 ujetih junakov. Najprej sem mama. Mama, ki se neprestano uči in raste s svojimi otroci. Z njimi se pogovarjam in jih poskušam razumet.
Kot vsaka mama pa jim, poleg moralne popotnice in samostojnosti za življenje, želim ponuditi vso podporo, za katero čutim, da jo potrebujejo.

Vsak dan je zame izziv. Velikokrat se ujamem, da se pri kakšnih stvareh še sama lovim. Prepričana sem, da če želimo vzgojiti samostojnega in celovitega otroka, z zdravo samopodobo, se moramo vzgoje in podpore lotiti po vseh plateh.

Ker pa verjamem, da ti vesolje prinese vse, kar potrebuješ, mi je pot prekrižala avtorica zgodbe, ki jo želimo izdati.

Ilustracija #2

Avtorica Mateja Debeljak, je idejo za izdajo priročnika za učenje čustvene abecede, kot ljubke in otroku prijazne slikanice, dobila zaradi svoje aktivnosti na tem delikatnem in mnogokrat zamolčanem področju.

Avtorica namreč že 14 let dela kot osebna svetovalka za odnose. Dvajset let aktivno dela na samorazvoju, ves čas se izpopolnjuje ter išče svojo pot. Ljudi začuti, zna jim držat prostor, da lahko ob njej najdejo pot do pristnega sebe.
Z namenom ljudem podati roko na poti k sebi, je na tem področju zelo aktivna. Že dolga leta je moderatorka na portalu Med.over.net, zadnjih nekaj let pa vodi na omenjenm portalu forum Vrnitev k sebi. Letos je s prijateljicama zasnovala in odprla društvo VseDobro, društvo za srčno ustvarjanje življenja.

Ilustracija #3

Laura Pompe Sterle je v prvi vrsti grafična oblikovalka. Zatopljeno v delo in prepričano, da je pot, ki jo hodi, edina, sta jo prebudili dve črtici na testu za nosečnost. Po rojstvu dveh sinov, je življenje začela sprejemati popolnoma drugače. Malčka sta jo s svojo domišljijo vodila v nove kreativne izzive in začela je ilustrirati. Otroški pogled na svet, celovečerne risanke, stik z energijami in vera v eno, so temelji njenega bitja in vsa čustva, ki jih človek spoznava skozi svojo pot, soji bila vedno mistična, zanimiva, a vseeno tako zelo resnična.

Ko sva se z avtorico dogovarjali za rojstvo njene zgodbe in iskali pravega, ki bi zgodbo resnično začutil in jo še vizualno podprl z ilustracijami, se nama je pojavila Laura. Z vso ljubeznijo je prelila v ilustracije svoje videnje junakov, za katere si želi, da bodo dosegli čim več malih radovednih otrok, saj so izredno pomembni za njihovo dojemanje sveta.

Ilustracija #4

Slikanica 7 ujetih junakov

Zgodba govori o 7 junakih, ki jih je gospod Kvadrat (razum) zaprl globoko v votlino. Gospod Kvadrat ne dovoli, da junaki pridejo iz votline na svobodo. Gospod kvadrat se boji življenja in mehkobe, saj bi potem postal ranljiv.

Zgodba slikovito in duhovito oriše vsakega junaka posebej in otroku preprosto razloži, kdaj junak želi na plano. Vsak od junakov je eno od osnovnih čustev, ki bi jih otrok moral znati pri sebi prepoznati in se jih naučiti izražati ter se o njih pogovarjati. Z Merilcem čustev (na katerem najde otrok vseh 7 junakov) bo otroku mnogo lažje povedati, kako se počuti.

Otroku na preprost način razloži, kako igra gospoda Kvadrata in junakov poteka ter kdaj se bi lahko končala. In da je svet čustev barvit in bogat.

Slikanica 7 ujetih junakov je priročnik, ki odpira vrata v svet, ki bi moral biti bolj osvetljen in o katerem je potrebno govoriti, če želimo, da bodo otroci notranje celoviti.

Ilustracija #5

Nekaj tehničnih podatkov

Želimo torej izdati slikanico, ki bo imela 44 strani čudovitih ilustracij Laure Pompe Sterle, bo trdo vezana in bo A4 formata. Pisava in oblika besedila bosta prilagojeni dislektikom (več o tem si lahko preberete na spletni strani Dyslexie font.

Merilec čustev, na katerem otrok pokaže intenzivnost čustva, ki ga doživlja.

Vsaki slikanici bo priložen MERILEC ČUSTEV, na katerem bo otrok lahko na skali pokazal intenzivnost čustva, ki ga doživlja. Otrok bo Merilec čustev lahko obesil na steno in bo tako v vsakodnevno pomoč in osnova za pogovor.

Končna cena slikanice bo 24 EUR, če tukaj podprete naš projekt pa si jo lahko zagotovite že za 20 EUR z vključeno poštnino!

Ilustracija #6

Zakaj potrebujemo vašo pomoč?

Ker verjamemo v projekt, smo do tiska slikanico izpeljali brez težav in vrhunsko. Za izid slikanice potrebujemo le še pokritje stroška za tisk.

Tu pa potrebujemo vašo pomoč! Verjamemo, da bomo skupaj z vami uspeli in pripeljali slikanico v drobne ročice, kamor sodi.

Nagrade bomo začeli pošiljati ob izidu, predvidoma konec decembra 2016. Za vse vas, ki boste prispevali, vam bomo nagrade poslali brez dodatnih stroškov poštnine.

Vse podpornike bomo vpisali v slikanico na seznam podpornikov. Če na seznamu ne želite biti, nas prosim o tem obvestite na kaja@pravljicni-atelje.si.

Ilustracija #7

Ilustracija #8

Mag. Martin Lisec
logoterapevt Inštitut Stopinje, o slikanici:

»Čas je za priklic gospodične Ljubezni!«

Gospodična Ljubezen, vitez Jeza, duh Strahec, razigrani princ Veselje, starka Žalost, sluzko Gnus, fantič Sramežljivec. Simpatični, povedni in igrivi junaki! Toda tu je tudi hladen in racionalen gospod Kvadrat skupaj s svojimi vojščaki, ki se skriva in se boji življenja! Zaradi njega so naši junaki ujeti in čakajo, da jih prikličemo na prostost. Poosebljeni liki nekaterih čustev, ki jih je avtorica Mateja Debeljak oživila v tej pravljici, kažejo na barvito mavričnost človekovega doživljanja življenja in hkrati na utesnjenost in notranjo negotovost, s katero se na svoji poti srečuje sleherni izmed nas.

V črno-belem svetu hitenja, poplitvenja in funkcionalnih odnosov (in tudi poplave vsemogočih »pravljic«) je knjiga Sedem ujetih junakov veliko več kot duhovito, poučno in prijetno berljiva pravljica, ki pritegne bralca, da jo na mah prebere. Dovolim si reči, da je pravi priročnik za učenje čustvene abecede. Za otroke in za odrasle!

Pravljica, obogatena s toplimi in barvitimi ilustracijami Laure Pompe Sterle, pokaže, kako čustva prihajajo in odhajajo, kako se umikajo drugo drugim, kako se nekatera med seboj prepletajo in druga izključujejo. Preko igrive pripovedi spoznamo, da so vsa čustva »naša«, da imajo vsa domovinsko pravico v našem življenju, da se ni treba nobenega sramovati in da je ne le naravno, ampak neskončno lepo, da v srcu in življenju vsakega izmed nas plešejo svoj nevidni, a globoko občuteni ples. Čeprav gospod Kvadrat skriva, da je ranljiv, človekovo čustveno doživljanje pripoveduje tudi oziroma predvsem o človekovi ranljivosti. V zavedanju ranljivosti se skrivata resnična človeška topilna in sočutje.... (se nadaljuje)

Ilustracija #9

...Zagotovo bo pravljica v naših družinah zapolnila veliko večerov in zazibala otroke v sanjavo spanje. Prepričan sem, da bodo številne vzgojiteljice v vrtcih, navdihnjene s to pravljico, za otroke pripravile izvirne in ustvarjalne usmerjene zaposlitve. Predvsem pa verjamem, da bo ilustrirana pravljica spodbudila starše, stare starše in vzgojitelje, da bodo z otroki lažje, bolj spontano in pogumneje spregovorili o čustvih. O čustvih in svojem intimnem doživljanju ljudje premalo govorimo. Tistega, o čemer ne govorimo – čemur ne damo imena –, pa nismo sposobni zaznati niti prepoznavati. Neprepoznavanje čustev in njihovega plesa v našem življenju vodi v siromašenje življenja in odnosov ter sproža številne, neredko tudi težke konflikte.

Začnimo torej s črkami čustvene abecede, ki nam jih podarja avtorica. In dodajmo čustveni abecedi še druge, svoje črke, da se bodo začeli izpisovati stavki in poglavja bolj slikovitega, občutenega in odprtega življenja. Za nas in za druge, posebej za tiste, s katerimi delimo pot svojega življenja.

Ilustracija #10

Ilustracija #11

Po čem diši lešnik?

Še malo o slikanici, ki jo pri nekaterih zneskih dobite kot dodatno nagrado:

Avtorica: Kaja Aleš Luznar

Dvojezična slikanica z ljubkimi ilustracijami otroka popelje v mrzel zimski gozdni svet, kjer živalice najdejo lešnik. Lešnik čudno diši, ampak po čem?, se sprašujejo. Ker same ne najdejo odgovora, poiščejo modro sovo, ki ima odgovor na vsako vprašanje. Ko jo najdejo, jim sova pove, da lešnik diši po ljubezni, če pa bodo živalice lešnik razdelile, bo spet dišal po lešniku.
In lačne živalice so si res razdelile lešnik, bolj kot je dišal ta, ni še nikdar dišal noben lešnik.

Na koncu zgodbe se tako otrok sreča s čudovitim naukom o ljubezni. O slikanici se je v lanskem letu v medijih veliko pisalo in za prvenec avtorice je požela velik uspeh.
- SI21
- Zavod 13
- Vetrinjski dvor, dogodek Čitalnica na dvorišču o tem so pisali tudi na - Wherevent
- govori.se
- celoten intervju z avrtorico na govori.se
- festival Sanje o tem so pisali tudi na rtv slo, brda.si, otroskeprireditve.si
- Čarobni dan 2015, Arboretum
- oddaja Klepet ob kavi

Slikanica za najmlajše pa na koncu skriva še pobarvanko. Pisava in oblika besedila sta prilagojeni dislektikom.

{{ userName(backer) }}

{{ backer.short_description }}

FINISHED

This project is now finished.

€3,392

raised of €3,000 goal

0

days to go

113% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Adrifund, spletna platforma za množično financiranje, d.o.o. © 2022

By continuing to use this website you agree to the use of cookies.