3rd grade students of primary school Krašnja wrote fairy tales that are so delightful it makes them interesting for everyone (even grown ups). Their neighbors, grandmothers and locals illustrated the fairy tales. The goal of this inter generational collaboration is to publish a book of fairy tales.
... read more

FINISHED

This project is now finished.

€1,098

raised of €800 goal

0

days to go

137% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Team

Vera Beguš

Creator

Katarina Bergant

Creator

Plan

To add milestones and tasks to your plan, please send them via e-mail to info@adrifund.com. Tell us which tasks you have already finished (checked) and which ones are left.

Showing what the plan is for your project helps build trust with potential backers.

Mehurčki domišljije

100%
  • Prepis pravljic
  • Ilustriranje
  • Vsebinska priprava knjižice
  • Grafično oblikovanje
  • Tisk
  • Predstavitev knjižice na prireditvi, ki bo medijsko podprta
  • Podaritev knjižic sosednjim šolam
  • Odpošiljanje zahval in nagrad podpornikom projekta
  • Vse nagrade so odposlane

Further Information

DODATNI CILJ - ZBRATI 1.000 EUR (dodano 4. 6. 2016)

Spoštovani podporniki! Hvala vsem, ki ste že podprli naš projekt, da smo uspeli doseči zastavljeni cilj 800 EUR. Zdaj smo si zastavili dodatni cilj zbrati 1.000 EUR, če nam to uspe pa našim podpornikom ponujamo dodatno nagrado!
V primeru, da do izteka naše kampanje uspemo zbrati 1.000 EUR bomo vsem podpornikom, ki ste nas že ali nas še boste podprli s prispevkom 10 EUR ali več, navedenim nagradam dodali še eno.
In sicer knjigo z naslovom Črtice iz življenja na kmetih, avtorja po imenu Josip Podmilšak-Andrejčkov Jože. Črtice so zgodbe iz Krašnje in njene okolice.

O projektu

V naši vasi Krašnja (pri Lukovici) se vedno nekaj dogaja. Imamo namreč zelo delovna društva, prijazno in odprto podružnično šolo, vrtec in ljudi, ki pomagajo na prireditvah. Šola v majhnem kraju je središče kulturnega dogajanja. Premalo vemo, koliko drobnih kamenčkov kulturne ustvarjalnosti doživijo otroci v tako majhnih šolah - prav vsak je aktiven udeleženec številnih kulturnih prireditev. Z našim kulturnim društvom vse leto sodelujemo in več kot polovica učencev je članov teh krožkov.

Učenci tretjega razreda so pri pouku pisali pravljice. Ko sem eno prebrala, se mi je zdelo prav, da njihove pravljice »pokukajo« iz šolskih zvezkov. S člani našega društva, ki radi rišejo, smo se dogovorili, da njihove pravljice ilustrirajo. Tako je pred vami delna vsebina knjižice Mehurčki domišljije, v kateri bodo pravljice vseh učencev tretjega razreda podružnične šole Krašnja. Pa naj še kdo reče, da naše majhne šole niso ustvarjalne?
Želimo, da njihovo ustvarjalnost in domišljijo nagradimo s knjižico, za katero pa nimamo sredstev. Je projekt in želja, ki naj bi se uresničila z vašo pomočjo.

Vera Beguš, predsednica KUD Fran Maselj Podlimbarski Krašnja

Ilustracija Jaka dobi tri starejše brate

Zakaj potrebujemo vašo pomoč

V društvu smo zelo aktivni in izvajamo zelo raznolike projekte skozi vse leto, saj želimo kulturno bogatiti našo vaško (in tudi širšo) skupnost. Društvo se prijavlja na državne in evropske razpise, vendar je do denarja za kulturne projekte zelo težko priti.

Odločili smo se za nov pristop k zbiranju denarja, da uresničimo naš projekt - z množičnim financiranjem preko Adrifunda. Za izdajo knjižice Mehurčki domišljije želimo zbrati 800 EUR, ki jih bomo porabili za grafično pripravo in tisk ter ostale stroške povezane z izdajo knjige. Natisniti nameravamo 250 izvodov knjižice, svoj izvod pa si lahko zagotovite tudi vi s podporo našemu projektu.

Ilustracija Eva gre na morje

Izdaja in predstavitev knjižice

Predvideni datum izdaje knjižice je 20. junij 2016, ko jo bomo predstavili na javnosti odprtem dogodku podružnični šoli Krašnja ob 17. uri. Poleg predstavitve knjižice bodo na dogodku razstavljeni vsi originali ilustracij k pravljicam, ki so jih naslikali člani našega društva. Povečano kopijo katerekoli izmed ilustracij si lahko zagotovite kot nagrado za vaš prispevek.

Ilustracija Bor in čarobna vila

Nagrade za vaše prispevke

Vsak prispevek je več kot dobrodošel in nam bo pomagal izdati knjižico Mehurčki domišljije! V zahvalo bomo ime vsakega podpornika (ne glede na višino prispevka) zapisali v knjižico na seznam podpornikov. Če ne želite, da objavimo vašega imena pa nas vseeno želite podpreti z vašim prispevkom, nam to sporočite na mail kudkrasnja@gmail.com.

V zameno za vaše prispevke vam ponujamo različne nagrade: zahvala, izvod knjižice Mehurčki domišljije, kopija katerekoli ilustracije, likovno delo na platnu, nastalo na extemporu ljubiteljskih slikarjev in kombinacije naštetih nagrad.

Vse nagrade bomo začeli odpošiljati konec junija in v začetku julija letos. Pri nagradah, ki jih bomo pošiljali po pošti, je poštnina že vključena v znesek prispevka.
Po končani spletni kampanji zbiranja denarja vas bomo kontaktirali na mail (ki ga boste uporabili pri postopku prispevanja za naš projekt), da nam sporočite naslov, na katerega naj vam pošljemo vašo nagrado.

Ilustracija Nejčev veliki čudež

Katarina Bergant, učiteljica »avtorjev pravljic«

Domišljija ne pozna meja. Sprva se hrani z zgodbami in pravljicami drugih, kmalu pa odpre vrata na stežaj in preplete otrokovo življenje ter mu pomaga pri soočanju z vsakdanom. V domišljiji je vse mogoče! Tam smo vsi močni, mogočni, lepi, priljubljeni, zdravi … predvsem pa srečni.

Verjamem, da vas bodo zgodbe, zbrane v tej knjigi, razvedrile in da bodo dodale nekaj piša tudi vašim krilom domišljije, zato nikar ne odlašajte z branjem. Pa srečno!

Ilustracija Pastir Peter prežene čredo volkov

Alenka Žumbar Klopčič, v Krašnji živeča pisateljica otroških ekoknjig in urednica medijske hiše Energetika.NET

Orka, ki te prinese na hrbtu. Ježek, ki te pospremi v vesolje. Novorojenčki, ki v zgolj treh dneh zrasejo v 11-letnike… . Vse to je plod otroške domišljije mladih avtorjev, ki je spodbudila nastanek knjigice Naše pravljice, ta pa bo – upajmo – občasno opomnila tudi odrasle, da se lahko tudi mi večkrat prepustimo domišljiji. Ker je življenje tako bogatejše!

Moje življenje pa je to postalo prav s preselitvijo v Krašnjo, kjer sem kot otroška pisateljica prišla v stik z dodatnimi vrelci pisateljske domišljije. Živahni griči, zeleni gozdovi, žuboreči potočki in nasploh osupljiva narava so 'rodili' knjižne junake, kot so denimo zadnji polarni medvedek Pi pa razočarani hrast Stanislav, jezni močerad Silvo, zaljubljen deževnik Martin, mali pogumni ekodetektivi, ki vedo, kaj jim je storiti za lepši svet, in številni drugi.

Tako sploh ne čudi, da je tudi domišljija krašenjskih otrok – no, pa tudi nekaterih odraslih domačinov - domala brezmejna. Naj le takšna ostane!

Ilustracija Bor in tri moči

Odlomek iz pravljice Jaka dobi tri starejše brate

V neki hiši v Ljubljani je živel Jaka. Star je bil sedem let. Imel je mlajšo sestro. Ime ji je bilo Rebeka. Imel je tudi starejšega brata Miha. Velikokrat so se igrali igro človek ne jezi se in se pogovarjali o živalih. Nekega dne se je mamica Nuša Jaku zdela zelo debela. Jaka je vprašal mamico, zakaj je tako debela. Mamica je rekla, da je debela, ker je noseča. Jaka je bil začuden in je to povedal bratu in sestrici. Oba sta bila začudena kot Jaka. Vprašali so mamo, v katerem mesecu je. Rekla je, da je v sedmem mesecu. Da je hitreje minilo, so se veliko igrali človek ne jezi se in bil je že osmi mesec. Pričakovali so, da se bo otrok kmalu rodil.
Ko je prišel deveti mesec, je mamica izgledala zelo čudno. Imela je že precej velik trebuh. Jaka je rekel, če gredo že lahko v porodnišnico. V Ljubljano so se odpeljali z avtom. Peljala jih je teta Leja. Ko so prišli do porodnišnice, je mamica odšla v sobo, Jaka, Miha, teta in Rebeka pa so čakali. Rodili so se trije dojenčki. Ime jim je bilo Luka, Tilen in Aljaž..../Gašper Avbelj, 3. c

Ilustracija Jaka dobi tri starejše brate 2

O Kulturno umetniškem društvu Fran Maselj Podlimbarski Krašnja

Kulturno društvo je bilo ustanovljeno leta 1955, kulturna dejavnost pa je bila v kraju že mnogo prej. Po prvi svetovni vojni sta bila v vasi dva pevska zbora, kmalu za tem so začeli uprizarjati gledališke predstave. Sedaj deluje v društvu več skupin: odrasla gledališka skupina, dve otroški gledališki skupini, dve skupini pevcev ljudskih pesmi, skupina, ki ohranja in nadgrajuje pletenje slamnatih kit. Veliko pozornost posvečamo naravni in kulturni dediščini domačega kraja, zato raziskujemo preteklost naše vasi. Izdali smo kar nekaj knjižic, kjer je ohranjena naša zgodovina. V Pavletovi hiši, kjer je bila včasih gostilna, smo postavili muzejsko zbirko, ki poleg starih predmetov in predmetov iz slamnatih kit in ličkanja predstavlja tudi naše domače pesnike in pisatelje, bližnje ajdovsko gradišče in kamenine. Imamo literarne večere in že skoraj trideset let organiziramo likovni extempore. Že več kot deset let privabljamo na prireditev Na vasi je lepo, ko na kanalu pod lipo zapojo pevce ljudskih pesmi slovenskih pokrajin. Izdali smo dve zgoščenki ljudskih pesmi. V dejavnosti vključujemo mlade, zato tudi želja, da izdamo knjižico Mehurčki domišljije.

Pavletova hiša

Pletilje in obiskovalci v Pavletovi hiši

Pred šolo smo postavili hišico, pokrito s slamo. Prijeten prostor za predstave.

Preostale ilustracije, ki jih lahko izberete kot nagrado za vaš prispevek

Ilustracija Bor in tri moči 2

Ilustracija Klarina pustolovščina

Ilustracija Klarina pustolovščina 2

Ilustracija Zala v živalskem vrtu

Ilustracija Zala v živalskem vrtu 2

Ilustracija Bor in čarobna vila 2

Ilustracija Eva gre na morje 2

Ilustracija Nejčev veliki čudež 2

Ilustracija Pastir Peter prežene čredo volkov 2

Ilustracija Vesoljec Feri

Ilustracija Vesoljec Feri 2

Ilustracija Katja, Sonja in vila

Ilustracija Katja, Sonja in vila 2

Ilustracija Rojstni dan

Ilustracija Rojstni dan 2

{{ userName(backer) }}

{{ backer.short_description }}

FINISHED

This project is now finished.

€1,098

raised of €800 goal

0

days to go

137% FUNDED
{{ errors.first('reward_amount', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_title', 'add-reward-form') }}
{{ errors.first('reward_description', 'add-reward-form') }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change

{{ errors.first('reward_stock', 'add-reward-form') }}
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}
{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Reward image: change
Additional costs: Yes None change
{{ addedCost.description[language] }} : {{ addedCost.amount }} €

{{ errors.first('reward_added_cost_amount', 'add-reward-form-added-costs') }}
{{ errors.first('reward_added_cost', 'add-reward-form-added-costs') }}


No rewards exist or campaign is not public. Log in to add or edit rewards.
Get this! All gone!

Pledge € {{ reward.amount }}


{{ reward.title }}

{{ reward.description }}

Limited ({{ stockLeft }} left of {{ reward.stock }} ) Gone (0 left of {{ reward.stock }} )
{{ reward.stock_reserved }} backer {{ reward.stock_reserved }} backers
{{ errors.first('reward_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_title_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_description_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Rewards available: limited change
Rewards available: unlimited change
unlimited limited
Total in stock:
{{ errors.first('reward_stock_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Reward image: change
Ask for address: Yes change
Ask for address: No change
Ask for address
Custom questions: Yes None change
{{ question.text }}

{{ errors.first('reward_question_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-' + reward.reward_id) }}
Additional costs: Yes None change
{{ getAddedCostDescription(addedCost) }} : {{ addedCost.amount }} €
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_amount_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}
{{ errors.first('reward_added_cost_' + reward.reward_id, 'update-reward-form-added-costs-' + reward.reward_id) }}


Get this!

Pledge without a reward

Adrifund, spletna platforma za množično financiranje, d.o.o. © 2022

By continuing to use this website you agree to the use of cookies.