25. maja 2019 bomo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru praznovali Dan Afrike s pestrim programom eritrejske kulinarike, plesnimi in bobnarskimi delavnicami, literarnim kotičkom, pripovedovanjem afriških zgodb, igralnim kotičkom. Naredili si boste lahko afriško pričesko in še mariskaj.
... preberi več

ZAKLJUČEN

Ta projekt je zaključen.

€625

zbrano od cilja €500.

0

preostalih dni.

125% USPEŠEN

Prispevaj € 5


Donator prejme osebno vabilo na prireditev Dan Afrike v Mariboru, kjer se lahko brezplačno udeleži aktivnosti, ki se bodo odvijale

1 podpornik

Prispevaj € 10


Donator prejme osebno vabilo na prireditev Dan Afrike v Mariboru in brezplačen obisk delavnice afriških plesov .

Omejeno (27 od 30 na voljo)
3 podpornikov
Kompilacija Why not (glasbena zgoščenka)

Prispevaj € 20


Kompilacija Why not (glasbena zgoščenka)

Zgoščenka tako imenovane World music, ki jo je Kulturno umetniško društvo izdalo leta 2014. Na njen sodelujejo afriški, slovenski, makedonski in ameriški glasbeniki. Donator prejme izvod zgoščenke.

Omejeno (26 od 30 na voljo)
4 podpornikov

Ekipa

Kulturno umetniško društvo Baobab

Creator

Dalanda Diallo

Creator

Andreja Čretnik

Creator

Načrt

Za dodajanje mejnikov pošlji elektronsko pošto na info@adrifund.com. Napiši katere naloge si že opravil in katere ti še ostanejo.

S tem ko predstaviš načrt za uresničitev tvojega projekta, povečaš zaupanje svojih potencialnih podpornikov.

Svet brez meja: Dan Afrike v Mariboru

100%
  • Načrtovanje dogodka
  • Zbiranje denarja
  • Nagrade so odposlane podpornikom
  • Izvedba dogodka Svet brez meja: Dan Afrike v Mariboru

Dodatne informacije

SVET BREZ MEJA: DAN AFRIKE V MARIBORU

Sobota,25. 5. 2019, 14.00–19.00

Dvorišče Vetrinjskega dvora, Marsova izba

v Kulturno umetniškem društvu Baobab skupaj s partnerji Zavodom Mars, Zavodom Ornament, Maribor in Zavodom Most povezave Evropa Afrika Ptuj letos prvič organiziramo dogodek ob mednarodnemu Dnevu Afrike v Vetrinjskem dvoru, 25. maja 2019. Tovrsten dogodek se za Mestno občino Maribor zdi nujno potreben, saj se skupnost Afričanov v Mariboru veča (kot posledica ekonomskih in humanitarnih migracij, porast posvojiteljske skupnosti otrok iz afriških držav) in s tem tudi potreba po medkulturnem dialogu, predstavitvi afriških kultur večinskemu prebivalstvu in inkluziji pripadnikov afriške skupnosti v lokalno okolje. Gre za razbijanje stereotipov o Afriki, željo po povezovanju afriške skupnosti z večinskim prebivalstvom ter za spoznavanje afriških kultur. V tem povezovanju vidimo možnost za razvoja mesta, ki seže in se bo še, glede na trende tudi v prihodnosti, srečevalo z multikulturno družbo. S sprejemanjem in spoštovanjem drugačnosti lahko mesto napreduje v družbenem in kulturnem smislu, kar predstavlja potencial tudi za povezovanje na gospodarskem področju.

25. maja 1963 je bila v glavnem mestu Etiopije Adis Abebi ustanovljena Organizacija afriške enotnosti, leta 2002 pa jo je nadomestila Afriška unija. Ta dan v različnih afriških državah in tudi drugod po svetu praznujejo kot simbol afriške enotnosti in svobode. Za še večjo neodvisnost in enakopravnost dvigamo glas in združujemo srca tudi pri nas.