Ob 10. obletnici delovanja plesno glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta nepozaben večer afriškega plesa in glasbe v Kino Šiška. Za izpeljavo dogodka pa potrebujemo vašo pomoč!
... preberi več

V izvedbi

Ta projekt je zbral dovolj sredstev in je sedaj v izvedbi.

€1.000

zbrano od cilja €1.000.

0

preostalih dni.

100% USPEŠEN

Prispevaj € 10


Prejmete posebno pisno zahvalo.

1 podpornik

Prispevaj € 25


Prvih 5 podpornikov poleg posebne pisne zahvale prejme še darilce - karitejevo maslo iz pravično-trgovinske ženske zadruge v Burkina Fasu (25g).

8 podpornikov

Prispevaj € 50


Prvih 5 podpornikov poleg poleg vstopnice za plesno glasbeni spektakel Afrofonija prejme še darilo - steklenico za vodo Studia XXV.

3 podpornikov

Prispevaj € 100


Prvih 5 podpornikov v znesku 100 eur poleg 2 vstopnic za spektakel Afrofonija prejme še bon za enkratni obisk tečaja afriških plesov, ki ga v okviru Studia XXV vodi Maša Kagao Knez.

Prispevaj € 250


Prvih 5 podpornikov v znesku 250 eur prejme 2 VIP vstopnici za afriški plesno glasbeni spektakel Afrofonija. Z VIP vstopnico boste lahko po dogodku spoznali svojega najljubšega plesal-ca/-ko ali glasbeni-ka/-co Vaše ime oz. ime vašega podjetja bo zapisano v objavi dogodka na spletni strani zavoda Studio XXV.

1 podpornik

Prispevaj € 500


Pripeljemo se k vam in za vas ter skupino max. 30 udeležencev izvedemo plesno glasbeno delavnico z afriškimi bobni v živo! Poleg dveh vstopnic za spektakel Afrofonija pa bo vaše ime oz. ime vašega podjetja zapisano na promocijskem materialu in spletnih družbenih omrežjih.

Prispevaj € 1000


Za vas oz. za vaše podjetje izvedemo 20-minutni plesno glasbeni nastop s plesalkami zasedbe Afrofonija ter z afriškimi bobni v živo. Poleg dveh vstopnic za spektakel Afrofonija pa bo vaše ime oz. ime vašega podjetja zapisano na promocijskem materialu in spletnih družbenih omrežjih.

Ekipa

Tjaša Jerak

Creator

Načrt

Za dodajanje mejnikov pošlji elektronsko pošto na info@adrifund.com. Napiši katere naloge si že opravil in katere ti še ostanejo.

S tem ko predstaviš načrt za uresničitev tvojega projekta, povečaš zaupanje svojih potencialnih podpornikov.

Afrofonija - plesno glasbeni spektakel

90%
 • ideja o Afrofoniji, plesno-glasbenem spektaklu kot obeležitvi 10.obletnice delovanja plesno-glasbene zasedbe (junij 2020)
 • iskanje dvorane za dogodek (julij-sept. 2020)
 • sestanek z umetniškim vodjo gledališkega in plesnega programa Kino Šiška (september 2020)
 • nabor gostujočih plesalcev in glasbenikov, predstavitev koncepta vsem sodelujočim (september 2020)
 • sestanek plesne skupine in razdelitev nalog (organizacija, promocija, grafično oblikovanje)(september 2020)
 • izdelava časovnice vaj, rezervacija plesnega studia za vaje (september 2020)
 • promocijsko fotografiranje (september 2020)
 • opis programa in nastopajočih, promocija dogodka, iskanje podpornikov preko Adrifunda (od septembra 2020)
 • vaje s plesalkami, vaje s posamičnimi gostujočimi plesalci in glasbeniki, skupinske vaje (od septembra 2020)
 • generalka (9. 11. 2020)
 • AFROFONIJA, plesno-glasbeni spektakel (10. 11. 2020)

Dodatne informacije

AFROFONIJA, plesno glasbeni spektakel, 10. 11. ob 20h v Kino Šiška v Ljubljani, Produkcija: Studio XXV, Koprodukcija: Kino Šiška

Ob 10. obletnici delovanja plesno glasbene zasedbe, ki deluje pod vodstvom priznane koreografinje Maše Kagao Knez, se obeta nepozaben večer afriškega plesa in glasbe. Skupina, ki jo sestavljajo izkušeni plesalci in glasbeniki, vas bo popeljala v svet zahodnoafriške kulture ter njene široke palete ritmov in plesov. Barviti kostumi, živahni afriški ritmi, energija in radost v plesu bodo občinstvu približali bogastvo afriške kulturne tradicije.

O skupini:

Skupina se je oblikovala leta 2009, z namenom ohranjanja in širjenja afriške kulturne dediščine. Leta 2010 se je s svojim programom prvič predstavila javnosti na festivalu Lent v Mariboru ter na ljubljanskem festivalu afriške kulture Baofest. V 10 letih delovanja je uspešno nastopala po vseh večjih festivalih v Sloveniji. V plesno-glasbenih projektih (Rdeča zemlja, Stopinje idr.) so se skupini plesalk ter bobnarju Issiaki Sanou pridružili izvrstni pevci in glasbeniki, ki bodo gostovali tudi v tokratnem spektaklu (tolkalist Blaž Korez, pevka in tolkalistka Leticia Yebuah Tiran, pevka Malala, raper Jose, pevec Daniel Nzotam, kitarist Igor Leonardi, flavtistka Asja Grauf in afriški pevski zbor Sankofa). V zadnjih letih skupino na tolkalih spremlja tudi Mamourou Sanou.

Maša Kagao Knez, vodja skupine, v svojem avtorskem izrazu združuje zahodnoafriško kulturo s sodobnim plesom. Program bo tako obsegal tradicionalne afriške ritme in ples kot tudi sodobni plesni izraz plesne zasedbe in gostujočih plesalcev ter avtorsko glasbo, ki so jo različni glasbeniki tekom let ustvarjali za njene plesne predstave Dia Diasso Diaspora, Momentum - avenija ujetih trenutkov in Koncert za Mam. Med gosti bodo tako: pevka Irena Yebuah Tiran, plesalke Dalanda Diallo, Urša Rupnik in Liza Šimenc ter raper Murat. Zasedbi se bosta pridružila tudi tolkalist Blaž Celarec in naš najmlajši gost, 9-letni Ruben Gombač!

Zasedba: Tina Ažman, Emina Baj, Vesna Bizjak, Tjaša Jerak, Maša Kagao Knez, Blaž Korez, Lea Menard, Issiaka Sanou, Mamourou Sanou, Kristina Sicherl, Ajda Žagar, Eva Žagar, Sara Zaninović

Gostje: Blaž Celarec, Dalanda Diallo, Asja Grauf, Jose, Blaž Korez, Igor Leonardi, Malala, Murat, Peter Nzobandora, Daniel Nzotam, Urša Rupnik, Leticia Slapnik Yebuah, Liza Šimenc, Irena Yebuah Tiran, Ruben Gombač in pevski zbor Sankofa

Maša Kagao Knez (masakagaoknez.com je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in gledališka ustvarjalka. Na področju kulture je dejavna že dobri dve desetletji, ustvarja avtorske predstave, sodeluje s številnimi gledališči in avtorji. Leta 2004 je ustvarila svojo prvo plesno-gledališko predstavo MISSAWA. Sledile so številne avtorske predstave, med zadnjimi: FREE STANDING (2020), YAAMAAM, ker je bilo, kar je bilo (2019), KONCERT ZA MAM (2017), LAKELESS (2017), MOMENTUM - Avenija ujetih trenutkov (2015), DIA DIASSO DIASPORA (2013). Pri svojem delu črpa iz afriškega plesnega in glasbenega izročila. V okviru društva Baobab je soustvarjala predstave, projekte in mednarodni festival afriške kulture Baofest. Od leta 2015 je umetniška direktorica zavoda za kulturne dejavnosti Studio 25 in vodja plesnega studia XXV, znotraj katerega se trudi za ohranjanje in širjenje afriške kulturne dediščine.

(foto: Milena Bregar)